simplebusiness

A készpénzmentes fizetés – és ami mögötte van

Tudj meg mindent a legújabb fizetési megoldásokról!

Immár egy éve kötelező a kereskedőknek biztosítaniuk a vásárlók számára az elektronikus fizetés lehetőségét – ezt a kereskedelmi törvény egyik módosítása írja elő a számukra. Minden olyan kereskedőnek és szolgáltatónak kötelező a készpénzmentes vásárlás lehetőségét felajánlani, amelyik rendelkezik online pénztárgéppel. 2020 végén a becslések szerint még mintegy 60 ezer olyan kereskedelmi, vendéglátós és más szolgáltató egység volt, ahol nem fogadtak el más fizetési módot, csak a készpénzt.

Sokaknak elsőre a POS-terminál tűnik kézenfekvő megoldásnak, pedig ma már vannak alternatívái a klasszikus terminálnak. Egyre többen nyitottak is ezen megoldásokra: a tavaly még kizárólag készpénzes egységek több mint kétharmada azóta már elfogadja a bankkártyát. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss pénzforgalmi adatai szerint tavaly az első kilenc hónap alatt 32,6 ezer fizikai és csaknem 9 ezer online kereskedőnél vezették be a bankkártyák elfogadását. A bankkártyát is elfogadó fizikai és internetes kereskedők száma így 188,4 ezerre nőtt.

A SimpleBusiness blog cikkeiből mindent megtudhatsz a készpénzmentes fizetési lehetőségekről, a legújabb trendekről és megoldásokról, illetve azok használatának előnyeiről.

 

Csatlakozz most, és ismerd meg az érintéses fizetés lehetőségét, 2024.03.31-ig havidíj-mentesen!1
simplebusiness

Az európai kkv-k és a SoftPOS: gyakorlati tapasztalatok

A mikro-, kis- és középvállalkozások szerepe a világgazdaságban kulcsfontosságú: nekik köszönhető a világszerte kötött üzletek közel 90%-a, ők szolgáltatnak munkahelyet Tovább>>>