simplebusiness

3+1 kezdeményezés, mellyel tovább bővíthetjük ismereteinket a digitális pénzügyi bevonódás terén

Minden vállalkozás – tevékenységi köre, kapacitásai és vezetési stílusa függvényében – sajátos mértékben képes beszállni a digitalizációs versenybe. Azonban minden piaci szereplőre  egyaránt érvényes: a digitális lehetőségek köre napról napra bővül, tehát még a legfelkészültebb döntéshozók sem dőlhetnek hátra elégedetten a főnöki székben, hiszen mindig van egy újabb fejlesztés, amit érdemes adaptálni, egy újabb vevői igény, aminek nem szabad nem megfelelni.  

A vállalkozások digitalizációs bevonódása, ezáltal versenyképességük fenntartása érdekében több kezdeményezés is indult az elmúlt években. A kkv szektor számára releváns kampányok között bárki megtalálhatja a cége számára legideálisabb lehetőséget. 

Business Unusual 

2020 óta szolgálja ki az európai kkv-kat a Mastercard, a vcita és a CRM startup együttműködésében létrehozott platform. A webes és applikációs formában is elérhető program lényegében egy oktatási és menedzsment megoldás, amely a mikro- és kisvállalkozások digitalizációjának elősegítésére specializálódott. A regisztráció után 3 hónapig ingyenesen használható platform nemcsak közösséget formál és oktatóanyagokat tesz közzé, de egyúttal a mindennapi üzletvitelt támogató funkciókat is kínál, úgy mint ügyfélkezelés, számlázás, feladatütemezés vagy e-mail marketing. 

D Terv 

A Telekom Hello Biznisz égisze alatt durván egy éve futó kampány célja, hogy edukációs anyagaival segítse a hazai kkv-k digitális fejlődését. A létező magyar vállalkozások valós tapasztalataiból vett „D tervek” gyakorlati példákon keresztül adnak könnyedén implementálható útmutatást bármely érdeklődő számára, ingyenesen. Az elérhető esettanulmányok és komplett digitális tervek mindig az aktuális hazai fogyasztói igényeknek, a kkv-kat aktuálisan érintő problémáknak megfelelően készülnek. 

Vállalkozz digitálisan! 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Modern Vállalkozások Programja a technológiai fejlesztésekhez, a vállalkozások digitalizálásához biztosít díjmentes szolgáltatásokat. A csatlakozó kkv-k személyre szabott szakértői segítséget kaphatnak különféle IT-megoldásokat illetően, a program ráadásul egyes EU-s források megszerzéséhez is tanácsadást nyújt. 

+ FinTechShow 6.0 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi pénzügyi technológiai szegmens legjelentősebb eseménye, a FinTechZone által megálmodott FinTechShow. A 2022. október 12-i programon ezúttal is helyet kapnak a legújabb, legígéretesebb hazai megoldások, startupok, ugyanakkor a rendezvényen – egyebek mellett – a mikro- és kisvállalatok pénzügyeit érintő SME bankingről, a következő években várhatóan bevezetésre kerülő PSD3-ról, illetve egyéb hazai és EU-s szabályozásokról is megtudhatnak bővebbet a résztvevők. 

Csatlakozz most, és ismerd meg az érintéses fizetés lehetőségét, 2023.12.31-ig havidíj-mentesen!1