simplebusiness

Hogyan szabhatod saját vállalkozásodra a legújabb fejlesztéseket?

2022-ban már szinte minden vállalkozás  számára versenyelőnyt jelenthet, ha sikerül üzletvitelüket bevonni a digitalizációba és minél több innovatív elektronikus megoldást alkalmaznak. Ki-ki cégméretéből, tevékenységi köréből és vezetési habitusából kiindulva válogathatja össze napjainkban a vállalati pénzügyeit legelőnyösebben támogató fejlesztéseket.

A világjárvány jelentős mértékben felpörgette a nemzetközi digitalizációs folyamatokat, melynek köszönhetően a bankrendszer is sokat fejlődött e téren. Eközben nagyjából tíz év alatt több mint háromszorosára nőtt a hazai aktív fintech cégek száma (idén már közel 150 vállalkozás tevékenykedik a szektorban), durván nyolcezer főt foglalkoztatva az innovatív pénzügyi technológiák területén. Az ágazat egyre növekvő árbevétele és javuló jövedelmezősége pedig nemcsak a lakossági szolgáltatások, hanem egyúttal a kereskedők számára fejlesztett forradalmi megoldások népszerűségében is keresendő. 

A pénzügyi tervezés támogatása 

Lassan már a mikro- és családi vállalkozások sem fogják megkérdőjelezni az éves üzleti terv, benne pedig az egzakt pénzügyi terv létjogosultságát. Maga a tervezés azonban gyakran megizzasztja a vállalkozókat; az ő dolgukat igyekeznek megkönnyíteni az online elérhető, minden részletre kiterjedő és általában egyszerűen használható, átlátható információkat nyújtó pénzügyi tervező szoftverek. A financiális adatokat akár adatvizualizációs támogatással feldolgozó programok egyúttal a vállalkozásra szabott trendek előrejelzését is segíthetik. 

Számlázás okosan, kényelmesen 

Nem újkeletű szolgáltatás hazánkban sem az elektronikus számlázás; az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően azonban mára számos integrációs lehetőséggel gazdagodtak a legnépszerűbb online számlázók. Van, amelyik kkv-előfizetői számára pénzügyi nyilvántartó platformmal bővíti szolgáltatásai körét; van, amelyik a jelen gazdasági folyamatokra reflektálva egyéni vállalkozók számára nyújt okos segítséget adónemváltás során. Az online számlázási piacról természetesen nem hiányozhatnak a nagybankok sem, így az utóbbi években sorra hozták létre saját számlázó platformjaikat, melyek akár bankfüggetlen funkciókat is kínálnak. 

Modern digitális fizetési megoldások 

Évek óta folyamatosan nő a hazai lakosság körében a bankkártyás és az online fizetési módok népszerűsége. Az azonnali fizetési rendszer elindulását követően további új megoldások láttak napvilágot – így ma már számos elektronikus fizetési lehetőséget kínálhatnak vásárlóik számára a kereskedők. A fizikai POS-terminál telepítése nélküli érintéses bankkártyás fizetés (SoftPOS), QR-kódos és linkmegosztásos fizetés (illetve ezek különböző változatai) garantálják a vevői elégedettséget, bármely preferenciával és bármely területen is működjék a vállalkozás. 

Ha kell egy kis segítség 

Viszonylagos újdonsága és a folyamatos fejlesztések révén nem mindig egyszerű megtalálni a közös nevezőt a digitalizációval vagy éppen kiválasztani a saját vállalkozásunk számára ideális lehetőségeket. Szerencsére a fintech-szcéna a tudásátadásban is jeleskedik, így például olyan program is elérhető már el az európai cégek részére, amely komplett tanulási és menedzsmentmegoldásként kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások digitalizációját hivatott elősegíteni, egyúttal közelebb hozza a cégeket a számukra legelőnyösebb digitális megoldáscsomag megtervezéséhez. 

 

Források:
https://www.mnb.hu/letoltes/fintech-es-digitalizacios-jelentes-2022.pdf
https://novekedes.hu/elemzesek/nagyot-lenditett-a-koronavirus-a-digitalizacio-ternyeresen
https://fintechzone.hu/mikro-es-kisvallalkozasok-digitalizaciojat-segiti-a-mastercard/

Csatlakozz most, és ismerd meg az érintéses fizetés lehetőségét, 2023.12.31-ig havidíj-mentesen!1