simplebusiness

Milyen feltételeknek kell megfeleljen vállalkozásunk, ha softPOS terminálra váltanánk?

Ma már nem kell senkinek hosszan ecsetelni a POS (angolul “Point of Sale”) terminálok előnyeit. Az, hogy a vásárlók, az ügyfelek, egyszerűen és biztonságosan fizethetnek bankkártyával megkönnyíti, hogy a cégünkben az igazán fontos dolgokkal foglalkozzunk. Ám mi van akkor, ha még egy lépéssel továbbmennénk és bárhol elérhetővé tennénk ügyfeleink számára a kártyás fizetés kényelmét? Nos, akkor a softPOS terminál a megoldás! De vajon mi kell hozzá?

softPOS terminál

A SoftPos az angol Software Point of Sale kifejezés rövidítése. Olyan készpénzmentes értékesítési szoftver, amely lehetővé teszi a kereskedők számára az érintésmentes bankkártyás fizetések lehetőségét okostelefon segítségével.

Az a legszebb ebben a technológiában, hogy gyakorlatilag szinte semmilyen extra hardverre nincs szükségünk. Nem kell kártyaolvasó terminál, nincs szükség kábelekre és karbantartásra, maga a regisztrációs folyamat is gyorsabb, a bekerülési költségek pedig gyakorlatilag elenyészőek. Ugyanis, ha van egy NFC (Near Field Communication) chippel felszerelt telefonunk, internetelérésünk és egy megfelelő banki alkalmazásunk, akkor szinte készen is vagyunk. Itt érdemes megjegyezni, hogy bár idén év elejétől már az Apple mobil eszközein is elérhető az NFC chip a softPOS alkalmazások számára (addig egész egyszerűen a nem Apple fejlesztésű fizetési appok, nem használhatták az NFC-t), jelenleg a legbiztosabb, ha egy újabb, Android operációs rendszert futtató készüléket használunk.

Mivel az NFC technológia teszi lehetővé évek óta például az érintéses bankkártyás fizetést, és 2018-ra a forgalmazott okostelefonok több mint 70%-a már rendelkezett ezzel a technológiával, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nehezebb NFC chip nélküli telefont venni, mint olyat, ami alkalmas softPOS terminálnak, vagyis hardver szinten igen egyszerű dolgunk lesz.

Azzal, hogy egy okostelefon és a rajta futó applikáció (és természetesen a bank és az alkalmazás közötti kapcsolatot biztosító internet) „elfér” a zsebünkben, a softPOS terminál kifejezetten ajánlott a futárszolgálattal rendelkező cégeknek, így például egy étterem esetében a megrendelt vacsorát készpénz nélkül, a bankkártyát a futár telefonjához érintve tudják a vendégek fizetni. Ám a nagyobb értékben forgalmazó webshopoknak sem kell csüggedni, hiszen jónéhány alkalmazás képes a bankkártyák PIN kódjainak kezelésére is (ezt a szerződéskötés előtt érdemes ellenőrizni), így a 15 ezer forintnál nagyobb összegek kifizetése sem jelent akadályt.

Csatlakozz most, és ismerd meg az érintéses fizetés lehetőségét, 2023.12.31-ig havidíj-mentesen!1
Jelen cikkünk 2022.07.21 napján frissült utoljára. Cikkeinket nem frissítjük rendszeresen, az abban foglalt információkat ezért mindig ellenőrizni szükséges. Cikkeink nem minősülnek sem jogi, sem egyéb üzleti tanácsadásnak, az itt közölt információk nem teljeskörűek és nem helyettesítik a megfelelő szakemberekkel történő konzultációt.