simplebusiness

Milyen előnyei vannak a SoftPOS megoldásoknak a POS-terminálokkal szemben?

A POS-terminál nélkül a legtöbb üzlet és vállalkozás egyszerűen nem tudna működni és megszoktuk, hogy ez az eszköz akkor a legjobb, ha láthatatlanul teszi a dolgát. Bár a POS-terminál igénylése nem nehezen megugorható feladat, mégis némi utánajárást és költséget jelent. Aki ennél is egyszerűbb és mobilisabb megoldást keres, azoknak a SoftPOS lehet a megoldás. De mi a különbség a kettő között?

POS-terminál

A POS-terminál (angolul “Point of Sale”, Svájcban EFT/POS-terminál), magyarul készpénzmentes értékesítési pont, azaz egy online terminál, ami biztosítja a készpénz nélküli, bankkártyás fizetés lehetőségét az értékesítési pontokon.

SoftPOS

A SoftPOS megoldás olyan készpénzmentes értékesítési szoftver, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy az érintésmentes bankkártyás fizetések elfogadását NFC (Near Field Communication) chip segítségével, az okostelefonjukon keresztül hajthassák végre.

Manapság már viszonylag ritkán találkozunk olyan üzlettel, ahol ne tudnánk bankkártyával fizetni, ami kétségtelenül az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás. Ahhoz, hogy egy vállalkozás elfogadhassa a kártyás fizetést, szükség van némi hardverre és előfizetésre. A POS-terminál egy hardveres- és szoftveres megoldásokat felvonultató rendszer, amit legtöbb esetben havidíjas konstrukcióban vehetünk igénybe. Ma már a szerződés megkötése után akár pár nappal használatba is vehetjük a terminálokat, de előfordulhat, hogy hosszabb ideig kell várakozni az eszköz bekötésére. Ha szükséges, a rendszert bővíthetjük például vezeték nélküli bankkártya olvasóval, ami leginkább vendéglátóhelyeken hasznos, hiszen így a vendégeknek mozdulni sem kell a fizetéshez. Mint az látszik a POS-terminál, ha egyszer munkába áll onnantól általában zökkenőmentesen teszi a dolgát. Ha ennél is olcsóbb, mozgékonyabb és egyszerűbb megoldást keresünk, akkor a SoftPOS a megoldás.

A SoftPOS – kis túlzással – a klasszikus, fentebb részletezett „sima” POS-terminál innovatívabb, hordozhatóbb változata, ahol (mint azt a neve is mutatja) szoftver veszi kézbe a funkciókat, a hardver pedig egy egyszerű, NFC chipet tartalmazó okostelefon. A klasszikus POS-terminálokat leginkább a nagyobb forgalmú kereskedők használják, egyrészt a magasabb bekerülési és üzemeltetési költségek miatt, másrészt sok szolgáltatónál eleve egy minimum forgalmi limithez kötött a használatuk. A SoftPOS rendszer üzembe helyezéséhez nincs szükség szakemberekre, nincs forgalmi elvárás, a havidíj is kedvezőbb a klasszikus verzióhoz képest, ezzel szemben – mivel az okostelefon mindig ott lapul a zsebünkben – abszolút mobil, amely okostelefon „olvassa” a bankkártyát, intézi a kommunikációt a bankkal, küldi az elektronikus bizonylatot a vevőnek, stb. A megfelelő POS partner megválasztása után bármelyik megoldást is választjuk, egy kiforrott és stabil rendszer segíti a vállalkozásunknak.

Csatlakozz most, és ismerd meg az érintéses fizetés lehetőségét, 2023.12.31-ig havidíj-mentesen!1